Jim Collins

Jim Collins

Biografie


Jim Collins is een student en leraar van wat grote bedrijven drijft en een Socratisch adviseur voor leiders in het bedrijfsleven en de sociale sector. Hij heeft meer dan een kwart eeuw geïnvesteerd in rigoureus onderzoek en is auteur of medeauteur van een reeks boeken waarvan wereldwijd in totaal meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hiertoe behoren Good to Great, de #1 bestseller, waarin wordt onderzocht waarom sommige bedrijven de sprong maken en andere niet; de blijvende klassieker Built to Last, waarin wordt ontdekt waarom sommige bedrijven generaties lang visionair blijven; How the Mighty Fall, waarin wordt onderzocht hoe ooit geweldige bedrijven zichzelf kunnen vernietigen en Great by Choice, waarin het leiderschapsgedrag wordt blootgelegd om te gedijen in chaos en onzekerheid. Jim heeft ook twee monografieën gepubliceerd die de ideeën uit zijn hoofdboeken uitbreiden: Good to Great en de sociale sectoren en Turning the Flywheel.

Zijn meest recente publicatie is BE 2.0 (Beyond Entrepreneurship 2.0), een ambitieuze upgrade van zijn allereerste boek. Het brengt Jim terug naar zijn oorspronkelijke focus op kleine, ondernemende bedrijven en eert zijn co-auteur en mentor Bill Lazier.

Gedreven door een niet aflatende nieuwsgierigheid begon Jim zijn onderzoeks- en onderwijscarrière aan de Stanford Graduate School of Business, waar hij in 1992 de Distinguished Teaching Award ontving. In 1995 richtte hij een managementlaboratorium op in Boulder, Colorado, waar hij onderzoek doet en samenwerkt met CEO's en senior-leadership teams.

Deze informatie is alleen voor leden


Log eerst in om de volledige informatie te zien.

Bekijk andere Kahuna's

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>