Everett Rogers

Everett Rogers

Biografie

Everett M. Rogers was een Amerikaans socioloog en communicatietheoreticus, bekend om zijn baanbrekend werk op het gebied van de verspreiding van innovaties. Hij werd geboren op 6 maart 1931 in Carroll, Iowa. Gedurende zijn loopbaan heeft Rogers belangrijke bijdragen geleverd aan het begrip van de manier waarop nieuwe ideeën en technologieën zich door samenlevingen verspreiden en een revolutie teweeggebracht in de manier waarop wij denken over de goedkeuring en aanvaarding van innovaties.


Rogers' academische loopbaan begon aan de Iowa State University, waar hij in 1951 een Bachelor of Science in Landbouw behaalde. Vervolgens behaalde hij een Master in Journalistiek en Communicatie aan de Universiteit van Iowa en later een Ph.D. in Sociologie aan dezelfde instelling in 1957.


Na afronding van zijn studie trad Rogers toe tot de faculteit van de Ohio State University als assistent-professor. Hij gaf daar korte tijd les voordat hij naar de Universiteit van Michigan verhuisde, waar hij het grootste deel van zijn academische loopbaan doorbracht. Aan de Universiteit van Michigan was Rogers hoogleraar aan de afdeling Communicatiewetenschappen en tevens voorzitter van de afdeling Communicatiewetenschappen.

Deze informatie is alleen voor leden


Wil je alles over deze Kahuna weten?

Maak dan gebruik van de gratis proefperiode van 5 dagen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(201, 43, 41)","hsl":{"h":337,"s":0.6612,"l":0.4745}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Doe 5 dagen gratis mee

Bekijk andere Kahuna's

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>