Carol Dweck

Carol Dweck

Biografie


Carol Dweck is de Lewis en Virginia Eaton Professor of Psychology aan de Stanford University en een van 's werelds toonaangevende onderzoekers op het gebied van motivatie en mindsets. Haar werk richt zich op waarom mensen succesvol zijn en hoe het mogelijk is hun succes te bevorderen.

In de context van het onderwijs heeft Dr. Dweck getracht te begrijpen waarom sommige studenten opgeven als ze falen, terwijl anderen gedijen. In de afgelopen drie decennia heeft haar onderzoek aangetoond dat de manier waarop leerlingen denken over intelligentie en hun vermogen van invloed is op hun motivatie en prestaties op school. Bovendien heeft dit werk aangetoond dat het mogelijk is om de denkwijze van studenten te veranderen op een manier die een blijvend effect heeft op hun academische trajecten.

Dr. Dweck behaalde haar doctoraat in sociale en ontwikkelingspsychologie aan Yale University. Voor haar aanstelling bij Stanford was zij hoogleraar aan Columbia en Harvard. Ze heeft over de hele wereld lezingen gegeven over het belang van mindsets en won talrijke prijzen, waaronder de E. L. Thorndike Career Achievement Award in Educational Psychology van de American Psychological Association, de Klingenstein Award for Leadership in Education en de Ann L. Brown Award for Excellence in Developmental Research.

Dr. Dweck heeft meer dan 100 publicaties op haar naam staan, waaronder diverse boeken en talrijke peer-reviewed tijdschriftartikelen, en is verkozen tot lid van de American Academy of Arts and Sciences en de National Academy of Sciences. Haar werk is gepubliceerd in de New Yorker, Time, Newsweek, New York Times, Wall Street Journal en Washington Post en ze is verschenen bij Today, Good Morning America, 20/20 en National Public Radio.

Deze informatie is alleen voor leden


Log eerst in om de volledige informatie te zien.

Bekijk andere Kahuna's

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>