Daniel Goleman

Daniel Goleman

Biografie


Daniel Goleman is een internationaal bekend psycholoog die regelmatig lezingen geeft aan beroepsgroepen, zakelijke doelgroepen en op universiteitscampussen. Als wetenschapsjournalist deed Goleman jarenlang verslag van de hersenen en gedragswetenschappen voor The New York Times. Zijn boek uit 1995, Emotionele intelligentie, stond anderhalf jaar lang op de bestsellerlijst van The New York Times, met meer dan 5.000.000 exemplaren in druk, wereldwijd en in 40 talen. Naast zijn boeken over emotionele intelligentie heeft Goleman boeken geschreven over onder meer zelfbedrog, creativiteit, transparantie, meditatie, sociaal en emotioneel leren, ecoliteracy en de ecologische crisis.

De Harvard Business Review noemde emotionele intelligentie - die IQ als enige maatstaf voor iemands capaciteiten terzijde schuift - "een revolutionair, paradigma-veranderend idee" en koos zijn artikel "What Makes a Leader" als een van de tien "must-read" artikelen van de pagina's. Emotionele Intelligentie werd door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de 25 "Meest invloedrijke Business Management Boeken". De Financial Times, Wall Street Journal en Accenture Insititute for Strategic Change hebben Goleman tot de meest invloedrijke zakelijke denkers gerekend.

Goleman is medeoprichter van de Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (www.casel.org), oorspronkelijk aan het Yale Child Studies Center en nu aan de Universiteit van Illinois in Chicago. De missie van CASEL is gericht op het wereldwijd verspreiden van op feiten gebaseerde programma's voor emotionele geletterdheid naar scholen.

Deze informatie is alleen voor leden


Log eerst in om de volledige informatie te zien.

Bekijk andere Kahuna's

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>