Léon de Caluwé

Leon de Caluwé

Biografie

Léon Irma Agnes de Caluwé (Koewacht, 4 maart 1950 - 9 juni 2019) was een Nederlands bedrijfskundige, organisatieadviseur en emeritus hoogleraar advieskunde aan de Vrije Universiteit. Hij was gespecialiseerd in veranderingsmanagement en heeft een zogeheten kleurenmodel voor veranderen ontwikkeld.


De Caluwé studeerde in 1975 af in de sociale psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 1997 promoveerde hij aan de Katholieke Universiteit Brabant op het proefschrift "Veranderen moet je leren. Een evaluatiestudie naar de opzet en effecten van een grootschalige cultuurinterventie met behulp van een spelsimulatie".

Na zijn studie in Utrecht ging De Caluwé aan de slag als organisatieadviseur. Hij werkt sinds begin jaren 1990 bij adviesbureau Twynstra Gudde. In 2001 werd hij hoogleraar aan de Vrije Universiteit en leidde hij het Center for Research in Consultancy, dat onderzoek doet naar de rol, de interventies en de effectiviteit van de organisatieadviseur. Hij was tevens senior partner bij Twynstra Gudde in Amersfoort, en was jarenlang docent bij het Sioo.

In 2005 verscheen voor het eerst het Nationaal Verandermanagement Onderzoek, dat hij samen ontwikkelde met Willem Mastenbroek.

Deze informatie is alleen voor leden


Wil je alles over deze Kahuna weten?

Maak dan gebruik van de gratis proefperiode van 5 dagen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(201, 43, 41)","hsl":{"h":337,"s":0.6612,"l":0.4745}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Doe 5 dagen gratis mee

Bekijk andere Kahuna's

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

>