ADKAR inventarisatie

fasen van persoonlijke verandering

De ADKAR inventarisatie


Waarom het ADKAR model?

Verandering is vaak een complex en moeilijk proces. Het leiden van succesvolle veranderingen bij andere mensen en in hele organisaties vereist nieuwe denkwijzen en nieuwe hulpmiddelen.

Het ADKAR model is een waardevol raamwerk voor organisatieleiders, verandermanagers en projectmanagers om effectief leiding te geven aan een grote verscheidenheid aan veranderingen.

ADKAR onthult zowel sleutelconcepten die een succesvolle verandering beïnvloeden als bruikbare inzichten om deze concepten te implementeren.

Het hebben van de duidelijkste visie of de meest effectief ontworpen oplossing voor een probleem zal op zichzelf niet leiden tot succesvolle verandering. 

Verandering op individueel niveau begrijpen

Het geheim van het leiden van succesvolle verandering is geworteld in iets veel eenvoudigers: hoe verandering te faciliteren voor één persoon.

Verandering gebeurt op het niveau van het individu. Om een groep of organisatie te veranderen, moeten alle individuen binnen die groep of organisatie veranderen. Dit betekent dat, om verandering in onze organisaties, bedrijven en gemeenschappen te bewerkstelligen, we eerst moeten begrijpen hoe we verandering kunnen bewerkstelligen, één persoon per keer.

Het ADKAR model is een raamwerk voor het begrijpen en managen van individuele verandering. Het biedt structuur en tastbare begeleiding voor leiders die verandering in anderen willen motiveren.

Deze informatie is alleen voor leden


Wil je alles over dit assessment weten?

Maak dan gebruik van de gratis proefperiode van 5 dagen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(201, 43, 41)","hsl":{"h":337,"s":0.6612,"l":0.4745}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Doe 5 dagen gratis mee
>