Hoe je met focus je energie en productiviteit verhoogt

Artikelen over leiderschap

Hoe je met focus je energie en productiviteit verhoogt

Veel van de dingen waar we ons mee bezighouden liggen vaak buiten onze controle. We kunnen er niets aan doen, maar toch lijken we niet te kunnen stoppen met ons er zorgen over te maken. Je zorgen maken over wat je niet onder controle hebt, is alleen geen verstandig gebruik van je beperkte energie. De oude stoïcijnse filosofen waren al van mening dat we een vrijer en bevredigender leven kunnen leiden als we onze aandacht en energie richten op wat we wel kunnen controleren. Focus en energie zijn waardevolle bronnen die ons succes en welzijn kunnen bepalen, als we ze op de goede manier gebruiken.

Stephen Covey heeft deze gedachte verder uitgewerkt in het concept van de Cirkels van Invloed en Betrokkenheid in zijn boek "De 7 Eigenschappen van Effectieve Mensen". Deze cirkels bieden een kader om te begrijpen waar we onze mentale en emotionele energie in investeren en hoe we onze productiviteit en voldoening kunnen vergroten.


In de moderne psychologie worden er vaak 3 cirkels gebruikt die nog duidelijker maken waar we ons op focussen en onze energie aan besteden: de cirkels van controle, invloed en bezorgdheid.

Meer kennis, meer resultaat, meer waardering

Abonneer je en ontvang wekelijks het laatste nieuws op het gebied van leiderschap.

De cirkels van controle, invloed en bezorgdheid

De eerste en kleinste rode cirkel in het midden is de cirkel van controle, die staat voor aspecten van je leven waarover je directe controle hebt. Het is het gebied waarin we verandering tot stand kunnen brengen. De controle cirkel symboliseert de gebieden waarop je zinvolle actie kunt ondernemen en een positief verschil kunt maken.

Deze cirkel omvat je innerlijke leven: je gedachten, overtuigingen, emoties, interpretaties en oordelen over externe gebeurtenissen. Je moet proberen om het grootste deel van je aandacht, energie en middelen op dit gebied te richten.

De tweede, iets grotere lichtgrijze cirkel is de cirkel van invloed en vertegenwoordigt het snijpunt van factoren die binnen je directe controle vallen en factoren die buiten je controle vallen. Dit is letterlijk een grijze zone. Je hebt misschien wel of misschien niet de macht om je invloed uit te breiden naar dit gebied om verandering teweeg te brengen. Je kunt het in ieder geval proberen. Het is verstandig om een deel van je energie in dat gebied te steken, met in het achterhoofd de wetenschap dat je jouw inspanningen in dit gebied kunt controleren, maar niet per se de resultaten.

De derde buitenste donkergrijze cirkel vertegenwoordigt de cirkel van bezorgdheid. Deze cirkel omvat een breder scala aan externe factoren, uitdagingen en omstandigheden waar je jezelf zorgen over maakt, maar die buiten je controle liggen. Deze cirkel omvat de economie, het klimaat en het weer, maar ook de meeste acties, reacties, gedragingen en gevoelens van andere mensen. Hoewel je wat er gebeurt in deze cirkel niet kan controleren, kan dat wel met de reacties die je op die gebeurtenissen geeft.

Jouw focus en energie benutten

Om je focus en energie effectief in te zetten, moet je eerst vaststellen waar je jouw mentale en emotionele middelen in investeert. Door bewust je invloedssferen, zorgen en controle te evalueren, krijg je helder waar je jouw inspanningen op moet richten om een zo groot mogelijk effect te creëren.

Hier volgen enkele strategieën om je focus en energie te vergroten:

1.

Mindfulness en zelfbewustzijn

Ontwikkel de discipline voor het doen van mindfulness oefeningen om je meer bewust te worden van waar je je aandacht en energie op richt. Regelmatige reflectie kan je helpen om patronen en gebieden voor verbetering te identificeren.

2.

Grenzen stellen

Stel duidelijke grenzen om je cirkel van controle te beschermen. Leer om nee te zeggen tegen activiteiten en verplichtingen die niet overeenkomen met je prioriteiten en waarden.

3.

Focus op oplossingen

In plaats van stil te (blijven) staan bij problemen die buiten je controle liggen, kun je jezelf beter richten op het vinden van oplossingen binnen je invloedssfeer. Stop je energie in proactieve stappen die tot positieve resultaten kunnen leiden.

4.

Persoonlijke ontwikkeling

Investeer in persoonlijke groei en de ontwikkeling van vaardigheden om je cirkel van invloed uit te breiden. Verbeter je communicatie, leiderschap en probleemoplossende vaardigheden om meer invloed uit te oefenen op verschillende gebieden in je leven.

5.

Samenwerking en ondersteuning

Bouw een sterk ondersteunend netwerk op en werk samen met anderen om je impact te vergroten. Omring jezelf met mensen die je inspireren en uitdagen om te groeien en geef anderen ook steun en aanmoediging.

Het beheersen van focus en energie is essentieel voor het bereiken van succes en voldoening op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Door de cirkels van invloed, bezorgdheid en controle te begrijpen en te gebruiken, stel je jezelf in staat om proactieve stappen te nemen, effectief prioriteiten te stellen en positieve veranderingen in je persoonlijke en zakelijke leven en omgeving te creëren.

Begin met jezelf de volgende vragen te stellen:


  1. In welke cirkel besteed je tijdens het werk op dit moment het grootste deel van je aandacht en tijd?
  2. Ben je op dit moment persoonlijk het effectiefst in je werk?
  3. Welke strategieën of hulpmiddelen zou je kunnen gebruiken om je te helpen focussen op de dingen waar je controle over hebt om je werk te transformeren?
  4. Wat kun je vandaag doen om je cirkel van invloed uit te breiden om meer positieve energie op te bouwen in je leven en op je werk?

Het richten van je focus en energie is onderdeel van ons programma voor teamleiders en eerstelijn managers. Download de brochure hieronder voor het volledige programma.

Dutch Kahuna is het online platform van dat we inzetten bij De Transitie Kamer voor het vormgeven van de ideale management development programma's voor uw organisatie.

Laatste artikelen

Dutch Kahuna is het online leiderschap platform dat we gebruiken bij De Transitie Kamer

Ontwikkelen?
Begin met een assessment!

Hou je van interviews?


Regelmatig hebben we een interview met een Nederlandse CEO of Algemeen Directeur.

Join the leaders!


Maak 5 dagen gratis gebruik van alle faciliteiten van het platform: trainingen, modellen, assessments en meer!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(238, 49, 46)","hsl":{"h":337,"s":0.8496,"l":0.5569}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Maak je gratis account

Andere artikelen over leiderschap


De hoekstenen van leiderschap: respect en geloofwaardigheid

Lees artikel

Persoonlijk Leiderschap: Hoe ontwikkel je een groeimindset?

Lees artikel
>